امروزه کارهای تاسیساتی ساده ساختمانی با یک دستورالعمل عمومی قابل پیگیری و انجام است. لذا کالا صنعتی در جهت آموزش راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این مقاله را آماده کرده و برای استفاده در موارد خاص و تخصصی و پمپ های صنعتی نیاز به مشاوره و استفاده از متخصص است. توجه فرمایید که مقاله ی پیش رو یک دستور العمل عمومی بوده و جهت کارهای تخصصی و فنی تر نیاز به مشاوره و بررسی کارشناس زبده می باشد. جهت کسب اطلاعات فنی با کارشناسان فنی کالا صنعتی در ارتباط باشید.
اقدامات قبل راه اندازی پمپ سانترفیوژی
قدم اول این است که موتور را به لحاظ فنی مورد بررسی قرار دهید. مقدار توان موتور، تکفاز و سه فاز بودن آن، موارد مکانیکی و بسیاری پارامترهای دیگر که نیاز به بررسی دارد را چک کنید.
-
جهت دوران پمپ خیلی مهم است. خصوصاً در پمپ های آب سانتریفیوژ جهت چرخش اولین نکته بوده اما در برخی پمپ های دیگر مانند پمپ پیستونی خیلی مهم نیست. البته بدیهی است که نصب صحیح بسیار بهتر است. اما در پمپ های آب سانتریفیوژ، جهت چرخش اشتباه، باعث ایراد در پمپ و کاهش بسیار زیاد هد و دبی خواهد شد.
یکی دیگر از مسائلی که بسیار اهمیت دارد، هم راستا بودن شفت های موتور و پمپ است. در گذشته ابزاری به نام ساعت این فرآیند استفاده می شده است، اما امروزه با دستگاه های بسیار دقیقتری این هم محوری چک می شود.
به عنوان یک راهکار ساده برای نصب کوپلینگ، در تجهیزاتی که سبک هستند و زیاد بزرگ نیست، ابتدا با هم محور کردن چشمی و گذاشتن یک ابزار ساده نظیر خط کش، هم محوری اولیه را ایجاد کرده و بعد از نصب کوپلینگ، شفت ها را بچرخوانید. اگر به صورت روان چرخش انجام شد.
-
کوپل پمپ آب سانتریفیوژ و موتور
اگر سایز پمپ کوچک بوده و امکانات مورد نیاز جهت کوپلینگ را ندارید می توانید با استفاده از تکنیک زیر اقدام به کوپل پمپ و موتور کنید:
ابتدا به صورت چشمی پمپ و موتور را در همه جهات در راستای یکدیگر قرار داده و پس از محکم کردن پیچ موتور، کوپلینگ را چرخانده و اگر کوپلینگ یکنواخت و نرم بچرخد هم محوری و کوپلینگ به درستی صورت گرفته است. روش گفته شده مخصوص پمپ های با دور پایین است.
جهت اطمینان از کوپلینگ صحیح خود اجازه دهید پمپ مدتی کار کند سپس هم محوری را مجددا اصلاح کنید. قابل ذکر است که هم محوری نامناسب میان شفت موتور و پمپ سبب آسیب های جبران ناپذیری به مکانیکال سیل، بلبرینگ ها و چرخ دنده ها (مربوط ب پمپ دنده ای) می شود.
یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود، چک کردن صافی و اتصالات است که عملکرد مناسبی داشته باشند، بدیهی است که عملکرد نا مناسب این تجهیزات باعث افت شدید راندمان خواهد شد.
باید توجه داشت در پمپ هایی نظیر پمپ دنده ای، باید قبل از راه اندازی پمپ آب، حتماً پیش گرمایش انجام شود.
در برخی از پمپ ها، به علت سایز بزرگ پمپ و مقدار فشار زیادی که بر روی پمپ است، باید از یک پمپ دیگر برای سیرکولاتور روغن استفاده شود. باید توجه داشت که نیاز است فیلتر و سطح روغن در این پمپ های جانبی چک شده و سپس راه اندازی شود. توصیه می شود که فیلتر به طور دائم در لوله مکش نصب شود برای اینکه از گیر کردن مواد جامد در داخل پره ها جلوگیری شود.
قبل از راه اندازی پمپ آب، مسیر لوله مکش و رانش باید کاملاً باز باشد لذا تمامی شیرآلاتی که بر سر راه در مسیر وجود دارد، باید بررسی شده و کاملاً باز باشد. علاوه بر این حتماً باید در نظر داشته باشید که مخزن مکش دارای سیال باشد. البته در پمپ آب سانتریفیوژ میتوان شیر خروجی را به صورت موقت بسته نگه داشت.
پمپ را به راه نیندازید مگر اینکه از وجود سیال پمپ شونده به میزان کافی در منبع اطمینان حاصل کنید. اگر پمپ را روشن کرده ولی بعد مشخص شود که ارتفاع استاتیکی منبع پایین است باید شیر دیس شارژ را بسته و شیر مین فلو را باز کرد.
-
اقدامات هنگام و پس از راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ
اولین قدم برای راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این است که شفت پمپ را با دست چرخانده تا از درگیر نبودن اجزای داخلی آن اطمینان حاصل شود. برای اینکه در پمپ سانتریفیوژ در زمان استارت به پمپ فشار وارد نشود، میتوان شیر خروجی پمپ را بسته نگه داشت. در راه اندازی پمپ آب از روشی موسوم به تک استارت استفاده می شود که در این روش ابتدا در حد یکی دو ثانیه موتور را روشن میکنند تا از صحت عملکرد مطمئن شوند.
بلافاصله پس از باز شدن شیر، باید فشار در لوله خروجی پمپ افت پیدا کند. اگر با باز شدن شیر خروجی فشار افت نکرد، باید تمام مسیر خروجی را کنترل کنید، چراکه به احتمال زیاد مسیر مسدود است. اما اگر فشار خیلی زیاد افت پیدا کند و به حدود صفر برسد، این نشان دهنده وجود هوا در پمپ بوده و باید هواگیری شود.
برای هواگیری پمپ آب نیاز است که خروجی پمپ باز شود و از مسیر خروجی آب را وارد پمپ کنیم تا کاملاً هوا خارج شود. عمل هواگیری تاثیر به سزایی در افزایش راندمان پمپ خواهد داشت همچنین برای پمپ دنده ای هم نیاز است که حتماً هواگیری انجام شود.
پارامترهای اساسی پمپ آب سانتریفیوژ نظیر دما، فشار کاری، برق مصرفی و مواردی از این دست باید حتماً به صورت دوره ای مورد بازبینی قرار گیرد و یک برگه در موتور خانه نصب شود تا این مشخصات به صورت دوره ای بررسی شود. این مشخصات باید با استانداردهایی که وجود دارد همواره چک شود تا اگر مقادیر مشخصه ای، تغییرات بیش از حد نرمال داشت، در جهت بهبود وضعیت عملکرد پمپ بررسی شود.
نشتی از سیستم آب بندی یکی دیگر از مواردی است که باید به صورت دوره ای چک شود. البته باید توجه داشت که در پمپ هایی که آب بندی به وسیله پکینگ انجام میشود، نشتی بسیار کمی اگر وجود داشته باشد، طبیعی است که این نشتی میتواند در حد یک قطره در هر چند ثانیه باشد که نرمال است. سفت کردن بیش از حد پیچ های پمپ باعث ایجاد اصطحکاک سوختن پکینگ خواهد شد. مهمتر از همه این موارد، این است که دما، ارتعاش و صدای اضافی از پمپ شنیده نشود.
-
اقدامات برای از سرویس خارج کردن پمپ آب سانتریفیوژ
یکی از مهمترین ایراداتی که با خاموش کردن ناگهانی پمپ ممکن است ایجاد شود، پدیده ضربه قوچ است که در این پدیده ضربه ای که سیال برگشتی به پمپ وارد می کند باعث آسیب جدی به پمپ خواهد شد. لذا قبل از خاموش کردن و بستن ناگهانی شیر خورجی، حتماً نیاز است که شیر را به مرور بسته و سپس پمپ را خاموش کنیم. خاموش کردن پمپ با ملاحظات بالا به جلوگیری از آسیب به پمپ کمک شایانی خواهد کرد.
- منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/169/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%81%DB%8C%D9%88%DA%98
:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2